GITAARLES IN ALMERE


  

De vraag is niet “Wat KAN je leren?” maar “Wat WIL je leren?”
Bijna alles is namelijk mogelijk!


Mogelijkheden
Wil je die nieuwe pophit kunnen spelen? Of blaas je liever je vrienden weg met een virtuoze rock- of metalsolo? Of speel je liever een intense blueslick of stevige funkgroove? Geen enkel probleem! De lessen worden gegeven voor zowel de akoestische als de elektrische gitaar en staan geheel in het teken van jouw interesses. Of je nu een beginner bent of al een gevorderde gitarist, iedereen is welkom.


De start
We gaan eerst samen bespreken wat je (leer)doelen zijn. Aan de hand van de door jou gegeven informatie gaan we een compleet stappenplan maken in het door jou gewenste genre en de door jou gewenste stijl.


Lesinhoud

De lessen bestaan uiteraard uit het leren spelen van jouw favoriete nummers. Dat is ook waar het uiteindelijk om draait: meteen aan de slag met jouw favoriete muziek.

Tijdens de lessen zal je merken dat je langzaam bepaalde speltechnieken en theoretische dingen aanleert die nodig zijn voor het spelen van de nummers.

Er zijn verschillende mogelijkheden om theoretische en praktische aspecten van de muziek te combineren in een les. Het is aan jou om te kiezen waar je de nadruk op wilt leggen. Ook voor gevorderde gitaristen, die specifieke aspecten van het instrument willen bijleren, valt er genoeg te halen.

De theorie is voornamelijk gefocust op toonladders, akkoordenbouw, improvisatie en ritmische notaties. Er zijn tal van technieken te leren tijdens het technisch gedeelte van de les. Welke techniek(en) we uiteindelijk behandelen is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende slagtechnieken, sweepen, tapping, hybrid picking, economy picking, etcetera.


Lesduur
Elke les duurt normaliter 30 minuten. Indien een langere lesduur gewenst is, dan kan dit worden overlegd.


Benodigdheden
Je hoeft eigenlijk maar één ding echt zelf mee te nemen en dat is je eigen gitaar. Verder is het handig (maar niet verplicht) om ook de volgende zaken mee te nemen:

Een map om je lesmateriaal in te bewaren.
Eigen plectrums.
Een gitaarsnoer.
Een stemapparaat.